U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoeken
Filters
Supro is officieel distributeur & service partner voor Sortech adsorptie koelmachines

Supro is officieel distributeur & service partner voor Sortech adsorptie koelmachines

RSS

Blog

Koelen met het warmtenet

Warmtenetten

Een warmtenet bestaat uit een warmtebron, bijvoorbeeld een afvalverbranding of elektriciteitscentrale. Via een distributienet wordt de warmte getransporteerd naar de gebruiker. In Nederland zijn vele woningen en gebouwen aangesloten op grootschalige stadsverwarmingsnetten.

Het benutten van restwarmte is een effectief middel om efficiënter met energie om te gaan. Hierom en om in te kunnen spelen op de groeiende behoefte aan koeling, is het Supro Cooling systeem ontwikkeld. Omdat Supro Cooling kan koelen op basis van warmte hebben warmtebedrijven ook in de zomer de mogelijkheid om de warmte te benutten.

Belangrijkste voordelen Supro Cooling

 • Groeiende vraag naar duurzame koeling in woningen en gebouwen.
 • Rendement in de zomer verhogen door nuttig gebruik van warmte.
 • Groot CO2 besparingspotentieel door benutting restwarmte.
 • Koeling kan aangeboden worden binnen bestaande warmtenetten.
 • Koeling tegen lagere kosten dan conventionele airco.
 • Installatie is mogelijk per klant en/of woning.

Rendement verhogen

Warmtenetten hebben, door gebruik te maken van het Supro Cooling systeem, ook in de zomer de mogelijkheid de warmte te benutten. Door warmte te gebruiken om te koelen, wordt deze efficiënt en duurzaam gebruikt.

Minder CO2 uitstoot

Koelen met airconditioning zorgt voor wezenlijke CO2 uitstoot die jaarlijks groeit. Dit kan door het gebruik van Supro Cooling producten aanzienlijk worden verminderd.

Energy Efficience Directive

De Europese Commissie stelt eisen aan de bevordering, door de EU lidstaten, van het gebruik van restwarmte via het Energy Efficiency Directive (EED). Als projecten technisch en economisch haalbaar zijn, dan is een lidstaat verplicht om uitvoering ervan te bevorderen. Afvalwarmte kan via een stadsverwarmingsnet nuttig worden gebruikt.

Koelen met thermische zonne energie

 

De vraag naar koeling stijgt. Hogere comforteisen aan gebouwen en van consumenten, gecombineerd met langere zomers en stijgende temperaturen, doen de wereldwijde vraag naar koeling vergroten. Door gebruik te maken van zonne-energie kan koeling met de Supro Cooling producten spaarzaam, duurzaam en energiezuinig worden verkregen.

De gelijktijdige beschikbaarheid van warmte uit zonnecollectoren met de behoefte aan koeling, vanwege een hoge zonnestraling, maakt Supro Cooling bijzonder efficiënt.

Belangrijkste voordelen Supro Cooling:

 • Hoger comfort in uw woning of gebouw door juiste koeling
 • In woningen en gebouwen is er een groeiende vraag naar duurzame koeling
 • U maakt gebruik van beschikbare energie
 • Reductie van de CO2 uitstoot door gebruik van zonnecollectoren
 • Koeling tegen lagere kosten.

Minder CO2 uitstoot

De producten van Supro Cooling hebben warmte nodig om het systeem aan te drijven. De vereiste temperatuur ligt tussen 60 en 95°C. Deze warmte kan worden geproduceerd met behulp van thermische zonnecollectoren. Dit maakt het mogelijk met warmte te koelen met beperkte CO2 uitstoot en lage kosten.

Koelen met airconditioning zorgt voor wezenlijke CO2 uitstoot. Deze kan door het gebruik van Supro Cooling producten belangrijk worden verminderd.

 

 

 

Supro gebruikt het meest natuurlijke koudemiddel ter wereld

Supro gebruikt het meest natuurlijke koudemiddel ter wereld H2O / R718